Håller vår BIM modell för BIM mängdning?

Modellanalys

Högre kvalitet & bättre kontroll

Ett viktigt steg i att implementera 5D BIM i ditt projekt är att mängderna blir rätt. Vico erbjuder tjänsten att analysera  och rapportera om den befintliga modellen håller måttet. Även om man gjort en kollisionskontroll så behöver det inte betyda att vi får ut felfria mängder ur BIM modellerna och därför bör dessa analyseras innan de tas i bruk.


Vi läser in modellerna från marknadens ledande projekteringsverktyg så som ArchiCAD, Revit, Tekla och MagiCAD för att sedan analysera dessa modeller. Vi använder flera olika verktyg för att göra analysen. Vi gör tydliga bilder och noteringar på frågeställningar som vi hittar som vi sedan paketerar och presenterar för dig. Det är viktigt för oss att lära ut så mycket som möjligt under denna process.


Vårt mål är att överföra kompetensen från oss till era kollegor och till ert projekt team.


Vi hjälper dig att analysera dina mängder med hjälp av BIM. Istället för långa listor med mängder som är svåra att hitta, identifiera och lokalisera i vanliga ritningar erbjuder använder vi Vico Office som är en unik produkt för att integrera BIM modeller. 


Vill du använda din BIM modell för mer än bara visualisering och kollisionskontroller? Då är ett av de viktigaste stegen att analysera modellerna för att säkerställa att det är möjligt att ta steget.


Kontakta oss så hjälper vi er!