Skanska och Peab berättar om sina erfarenheter

Publik_Frukostseminarie

2013-03-15 Frukostseminarium

Vi är mycket tacksamma för att alla ni kom, 90 deltagare var registrerade för att närvara på frukostseminariet. Ämnen för dagen var 3D modellering i ArchiCAD, 3D mängdning och 5D kalkylering i Vico Office med talare från Skanska respektive Peab.


Johan Ahrebo - Skanska
Johan berättade om hur Skanska tänker kring modellering i ArchiCAD och vilka krav man ställer på 3D modellerna. Skanska använder Solibri för samgranskning och för att säkerställa att projekteringen håller högsta kvalitet.

Det är viktigt att tänka på hur man namnger objekten i 3D modellerna och att man modellerar som man skall bygga.

Mattias Lindström - Peab
Mattias börjarde sin presentation med att understryka vikten av att komma igång med 5D och Vico Office men att göra det steg för steg för att lära sig efter hand. Som en jämförelse använder han sitt egna 20 meters dropp som han gör med skoternt, man skall ta det steg för steg.

Mattias visade hela Vico Office live, från början till slut. Aktivering av 3D modeller, platsindelning, mängdning, kalkylering och planering. Allt i ett integrerat verktyg, Vico Office. Mattias påvisar ett mycket enkelt och kraftfullt arbetssätt som dessutom gör att Mattias får det roligare på jobbet!

Lär dig mer: